torstai 22. elokuuta 2013

T-paita muodista rahtunen asiaa

Myös muotibloggaajan päivän tärkein varuste on T-paita. Seuraavassa tekstissä on selitetty T-paidan ABC.

T-paita on yleensä napiton, kaulukseton ja taskuton paita, jossa on yleensä lyhyet hihat ja pyöreä tai V-mallinen kaula-aukko. T-paidan nimen alkuperä on epäselvä. Usein nimen ajatellaan juontuvan paidan t-kirjainta muistuttavasta muodosta, mutta myös toisenlaisia teorioita nimen synnystä on olemassa. On esitetty mm. että nimi juontaisi Yhdysvaltain armeijan käyttämästä nimityksestä "training shirt".

T-paitoja käytettiin alun perin aluspaitoina, mutta nykyään niitä käytetään tavallisesti myös ylävartalon ainoana asusteena (lukuun ottamatta naisia, jotka yleensä käyttävät rintaliivejä paidan alla). T-paitoja on useita eri malleja sekä miehille että naisille ja eri ikäryhmille. T-paidat on usein koristeltu erilaisilla teksteillä tai kuvilla.
T-paitoja tuottaa tekstiiliteollisuus. Ne on tavallisesti valmistettu puuvillasta, polyesteristä tai näiden kahden sekoituksesta. Halvan työvoiman takia suuri osa T-paidoista on valmistettu Bangladeshissa.
Yhdysvalloissa T-paitaa käytetään yhteiskunnallisen mainonnan mainostilana esimerkiksi kansalaisliikkeissä. Niihin kirjoitetaan iskulauseita, joiden toivotaan kiinnittävän vastaantulijoiden huomion.

Tästä wikipediasta (hyödyllinen sivu jota kannattaa hyödyntää) napatusta infopaketista selviää yhtä sun toista. Arvaamme että T-paidalle etuliite T on saattanut juurtua sen muodosta, joka muistuttaa hieman T-kirjainta. Paita päällä on tuskin juotu kauheasti teetä. Muotiblogi ihmettelee miksei hihattomia paitoja kutsuta vaikkapa I-paidoiksi. Jos hihattoman kanssa pitäisi vielä samanväristä pipoa niin sehän olisi varsinainen pikku i-asukokonaisuus :DDDD

Jottei tämä blogipostaus muodostuisi joutavanpäiväiseksi, olemme listanneet alle TOP3-teepparisuosikkimme:


#3 ED HARDY
Vanha suosikki pitää pintansa vaikka jotkut väittävät että olisi muka Last Season. Ihan tiedoksi vaan junteille että Ed Hardy teki alunperin tatuointeja, ja tatuoinnithan ovat ikuisia. Niin ovat myös Ed Hardy muotituotteet.

#2 TAP OUT
Tappelijoiden ja muiden myllypäälliköiden suosima Täppäri on tämän hetken the thing. Tap Out-tuotesarja kertoo kantajansa omaavan asennetta, PÄÄLLIKKÖASENNETTA

#1 TOUCH d´ANDRÉ


KYLLLÄÄÄH!
Touch D'Andree eli kavereille TDA on muotibloggareiden ylivoimainen suosikki ATM. Nyt salainen pro tip kaikille faneille. TDA-verkkokaupasta Tiestö-collabon paidat nyt alessa käyttämällä koodia Päälliköinti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti